P1 uppläsningar av följetonger

På radion idag hörde jag näst sista avsnittet av Ellen Mattsons följetong Glädjestranden och jag ser med spännig fram mot sista avsnittet i morgon. Fördelen med dessa uppläsningar är att man möter böcker som man själv inte skulle valt när man är inne i en bokaffär. Vanligtvis föredrar jag att läsa böckerna själv, man vänder sidorna själv och man kan hoppa åter om man missat något. Men just uppläsningen av böcker i radion passar mig eftersom jag kan lyssna under arbetet. Förra årets bästa uppläsning var Philip Roths 27:e roman Envar. Roth räknas som en av USA:s allra mest betydelsefulla författare frågan är när han tilldelas Nobelpriset i litteratur, han är i vart fall en av mina kandidater. Tyvärr hittade jag inga fria bilder på någon av dessa författare på nätet.

Eget foto, 100106,
Äntligen har temperaturen stigit något jag såg just nu att den visade -12 grader, men det känns ändå kallare än i helgen då kvicksilverpelaren visade -20 grader. Det något varmare vädret gör i alla fall att luftvärmepumparna fungerar bättre, men kvalitén på värmen är inte lika bra som med riktig vedeldning, trots att man når 18-20 grader med båda alternativen.  Jag vet inte varför, men miljön känns bättre när värmen kommer från vattenradiatorer, varmluft som kommer från värmeväxlare, fläktar eller el-paneler på väggarna känns inte lika skön. Sitter någon inne med svaret varför det är så?

 








Kommentarer
Postat av: Malin

Haha, ja man skulle ju nästan kunna tro att jag arbetade i ett fryshus. Men nu jobbar jag ju på ett gym och att ha på sig t-shirt eller linne när det är svinkallt går knappt. Nått var fel med dörrar och fönster så det drog in massvis med minusgrader. Burr.

2010-01-12 @ 21:53:42
URL: http://grejenarden.blogg.se/
Postat av: Lisa Foto

Jo, visst är det tänkvärda ord! Försöker stå för dom, så gott det går. Men man vet ju att man aldrig glömmer!

2010-01-12 @ 23:01:54
URL: http://lisaadelialinneaullstrom.blogg.se/
Postat av: Frida

Sv: nej de var en bild som dök upp på google när ja skrev helt slut=)

2010-01-13 @ 11:36:14
URL: http://fridabergqvist.blogg.se/
Postat av: Sofie

SVAR: Vad menar du nu? Så nu menar att det är acceptabelt att misshandla försvarslösa djur och människor!? De var det sjukaste jag någonsin har hört! Eller skrev du bara fel.. och missade att skriva ''inte'', VILKET JAG HOPPAS.!

2010-01-13 @ 11:49:33
URL: http://dallerpuddingens.blogg.se/
Postat av: Sofie

SVAR: Puh! Vilken tur.. ja det är ju bara helt sjukt hur en människa kan göra något dylikt. Om du går in på http://dell.se.msn.com/?pc=MDDR och sen ser du 3 olika klipp där och de jag pratar om är klipp nummer 2. Uha :/

2010-01-13 @ 13:08:06
URL: http://dallerpuddingens.blogg.se/
Postat av: marina

aa, haha! det var det mest knasiga jag också läst idag, därför var jag bara tvungen att skriva ner det i bloggen! :)

2010-01-13 @ 17:58:33
URL: http://secramento.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0