Likhet inför lagen.

I dag blir det inget fotografi, jag haffade en ung grabb som försökte snatta en pryl på jobbet idag. När jag påtalade saken kastade han prylen värd 3600 kronor på golvet. Jag talade om för grabben att jag vet vad hans pappa och mamma heter och att jag dessutom varit skolkamrat med hans pappa. Efter lite snack erkände han tillgreppet och lovade att inte göra om det. Normalt brukar man ringa polisen när man tar någon på bar gärning, men jag tyckte synd om grabben och jag lovade honom att inte göra någon anmälan, men om jag hör att han försöker snatta igen hos mig eller i någon av de andra butikerna på orten kommer jag att ringa hans pappa.


Likheten inför lagen är inte rättvis, haffar man fabriksarbetaren A eller hans fru brukar det bli en polisanmälan, men när man haffar tjänstemannen X-fru så går hon fri, det har blivit en vana bland butikerna på orten att ringa manen så kommer han in och betalar det hon stulit.


Titeln på sidan är kanske lite fel eftersom Lagen inte når fram till fru-X, det blir ju bara några få som får höra om händelsen, medan Herr-A och Fru-A kan få allt framdraget och ibland även en liten notis i lokalblaskan.


Men fru-X ska inte känna sig helt säker, det tisslas och tasslas bakom ryggen, folk som jobbar inom handel utbyter ju namnen med varandra på suspekta kunder och personer. Polisaspirant J Johansson berättade för mig om en person som har vissa kopplingar till orten, han använder någon form av knark, detta är en av de uppgifter vi byter med varandra, eftersom knarkare kan vara potentiella snattare.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Toan på gräsklipparklubben

Hela helgen var jag på gräsklipparklubben, det har blivit mycket tid där sista veckan, i torsdags provkörde jag en liten Stiga åkgräsklippare, man känner sig lite naken när man inte har någon hytt att sitta i. Tyvärr var gräset väldigt långt så jag fick klippa av ytan två gånger.

Det mindre roliga jobbet var att fixa till toaletten på klubben, några gäster har använt toaletten fast plastpåsarna tagit slut, och jag som är lite äckelmagad blev tvungen att ta på mig uppgiften att fixa byte av påse samt tvätt av toaletten. Det var lite svårt att äta senare på kvällen.


Under fredagskvällen tänkte jag köra lite med röjsågen för att ta bort långt gräs runt slänter, diken och klubbstuga, men troligen har jag blivit starkare sista tiden, för jag stod med startsnöret i handen efter ett startförsök, så det var bara att ställa in klippandet. Så det fick bli en sväng till bastuklubben, och njuta av att veckans arbete var slut. 
Fy vad folk kan ta sig till när de inte behöver ta rätt efter sig.PhuuuuuuuuuLäs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tron om dryck


Storasyrran lånade min sommarstuga några dagar. Hon och hennes sambo kom fram sent lördag kväll, mitt kylskåp var då ganska tomt, men det mesta i matväg släpade de med sig från Stockholm, men av någon orsak missade de sin vinkasse med "dyra" märkesviner, så det blev problem med dryck. Syrran gör en snabb överblick och hittar några ölflaskor i kylskåpet, och ropar glatt till sin sambo att janne har tysk starköl i kylen. Maten fixas till och mitt öl-lager minskas med två flaskor. Sambon smakar på ölen, låter det klunka runt gomen och utbrister, vad gott och fylligt öl, måste skriva upp vad det heter så att vi kan köpa det hemma. Efter att de ätit upp hämtade han papper och penna för att skriva av fabrikatet (Clausthaler), han studerar texten noga och når sista raden med texten non-alcoholic malt beverage, de har med andra ord tullat på mitt lager av alkoholfri öl.

Tron kan göra mycket, jag vet att han förväntade sig starköl, och han trodde han drack starköl, men ändå det borde väl ha märkts att det saknades alkohol.

Nästa gång vi träffas funderar jag på att köra en blindtest, både Norrlands Guld och Carlsberg finns i alkoholfri variant, så det finns i alla fall 3 alkoholfria typer som smakar bra, jag skulle kanske knalla in på systemet och köpa 3 olika starkölstyper, så har man sex olika typer att testa.

Angående att smaka bra, jag har provat en alkoholfri öl från Saudiarabien, den var hemsk, ingen ölsmak och mycket söt, jag hittade den i en invandrarbutik men av de 6 flaskor jag köpte blev bara en öppnad. Även USA har några alkoholfria öltyper, jag passade på att smaka på dessa när jag var i NY 1997, dessa var inte heller någon höjdare.

Det stora problemet med dessa alkoholfria typerna är priset, en burk Norrlands guld kostar mellan 11 och 13 kronor styck beroende på butik, man får en 6-pack 2,8 Pripps för 23 kronor på Ica.
Jag tror att försäljningen av dessa typer skulle vara större om priset var något mer överkomligt. Jag skall som jag brukar göra skriva till bryggeriet och höra hur de motiverar det höga priset.

Av dessa fyra typer anser jag att Norrlands Guld är den godaste och Carlsberg kommer klart på sista plats. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0