SM-final

På grund av slutspelet i årets ishockeyallsvenska sände SR-minnen ett minnesprogram från Skellefteå AIKs finalmatch mot AIK 1978 och där var jag när det hela utspelade sig ihop med 12 000 betalande besökare.

 

En jobbkamrat var bror till en av backarna i Skellefteå, så han fixade fribiljetter till matchen som spelades i Scandinavium Göteborg, Eftersom vare sig AIK eller Skellefteå vid den tidpunkten var mitt lag, föll det sig naturligt för mig att hålla tummarna på Teppos brors lag.

 

Matchen blev mycket dramatisk och det stod 3-3 i sista och avgörande perioden, och när bara några minuter återstod av perioden lyckades Hannu på en retur trycka in pucken i motståndarens mål. I inslaget som SR-minnen lagt upp på sin hemsida nämns inte målgöraren, men hela förloppet har etsat sig fast i min skalle som en liten videofilm.

 

 

Efter matchen blev det ett besök i omklädningsrummet, där jag även fick känna och se på den nyerövrade guldmedaljen. Jag blev lite besviken när jag såg att den var tillverkad av förgyllt silver, samt att den inte var större än en femkrona. Denna matchvinst måste vara extra betydelsefull för Hannu eftersom han och Hardy Nilsson räknades lite som Skellefteås busar, med gott om minuter i utvisningsbåset.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Sveriges Grekland

När man har bott på vår lilla ort i nästan hela mitt liv regerar man när det plötsligt dyker upp något som inte hör hemma i den normala vardagen.

Förra veckan när jag gick till ICA på min lunch var det något som avvek från det normala utanför Frivilligcentralens lokaler. Där stod det en vit bil stripad med SverigeSRadio.

 Bild på en av SR radios bilar, Eget foto 1203

Förklaringen kom i morse 20 minuter över 6 då P1s morgonsändning innehöll ett reportage från vår lilla ort, tydligen var det journalisten Lars Ekelöf som kommit till orten för att undersöka orsaken till bristen av kontanter i kommunens kassakista. Utöver personal på Frivilligcentralen intervjuade de även oppositionsrådet Bo Rudolfsson (KD) och kommunalrådet Tommy Holmquist (S). Tyvärr kunde ingen av dessa två presenterna någon lösning på problemen för att vänd på ortens utvecklingen. Kommunalrådets tillfälliga lösning är att till de kortfristiga skulderna använda checkkrediten, så länge det går.

 Laxå från ovan, bild lånad från Wikipedia

Dessutom medverkade Ivan Persson som representerade Hasselfors byalag. Byalaget har varit mycket aktiva under flera år med att försöka bevara så mycket service som möjligt i Hasselfors, bland annat har man arbetat för att lanthandeln skulle få finnas kvar, samt nu senast skolan som kommunledningen vill flytta in i centralorten. Persson såg en lösning i att kommunen skulle slå sig samman med någon annan kommun, tyvärr tror jag inte att det hjälper, snarare medför det nog att de samanslagna orterna försöker centralisera så mycket som möjligt till en ort. Olika kommunala nämnder slås ihop och finns då bara kvar på den ena de samanslagna orterna. Troligen skulle det ske något liknande med alla småskolor.

Kyrkan i Hasselfors, bild lånad från Wikipedia 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Nubbe till sillen

Trots mina + 50 år har jag ännu inte lärt mig att dricka nubbe till sillen, vad det beror på är jag inte helt säker på, kanske kan det vara så att jag inte gillar den starka smaken av nubben, eller så är det så enkelt att jag inte har lärt mig att äta sill. Jag vet inte varför jag har problem med dessa små fiskar, sillen brukar jag hoppa över när jag bjuds på middag. Jag brukar nöja mig med att skrapa upp några av de inlagda lökbitarna som kan ha en helt underbar smak.

 

Men häromdagen läste jag i tidningen Metro att Systembolaget har tagit fram några alkoholfria snapsar. Så med lite träning kanske till och med jag kan lära mig snapsa i glada vänners lag. Efter ett besök på det lokala systembolaget visade det sig att detta var en beställningsvara, och på stående fot bestämde jag mig för att beställa en omgång med fyra små miniatyrflaskor.

 Alkoholfri snaps, eget foto 2012

Vad det gäller småfisk har jag samma problem med ansjovis och brukar konsekvent peta undan den från vår svenska variant av Wienerschnitzel som brukar dekoreras med ansjovis och kapris. Efter att systembolaget nu kanske har löst mitt motstånd mot snaps får jag hoppas att ABBA kan få fram en sillfri sillvariant.

 

OBSERVERA detta med alkoholfri snaps inte är ett aprilskämt, det finnas att köpa på systembolaget till en kostnad av 39 kronor.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


RSS 2.0