Marka motell

När man en gång i tiden var ung och E20 fortfarande hette E3 byggdes Marka motell. Det var strategiskt placerat nästan mitt mellan Stockholm och Göteborg, närmare bestämt i Vretstorp. Förutom motellet fans även två Shell bensinmackar belägna på var sin sida av vägen, tanken var väl att bilisterna inte skulle behöva korsa mötande trafik för att kunna tanka. När Marka var nybyggt fanns det även en utomhus swimmingpool vid anläggningen, detta var vid den tiden mycket ovanligt i våra sjörika trakter, där man var van att bada i naturligt uppvärmt vatten Så det blev en liten höjdpunkt när jag fick följa med min skolkamrat Håkan och hans föräldrar till Örebro en gång. På hemresan stannade vi till vid Marka bara för att bada i swimmingpoolen.

Marka motell (Viby Krog), Eget foto 2012 

Nu i onsdagskväll blev det ett återbesök till Marka, men numera heter det Viiby Krog, och badanläggningen är sedan lång tid borta, jag tror att den försvann i slutet av 1970-talet när E3 fick en ny sträckning förbi Vretstorp.

Eget foto 2011 av Viby bastuförenings hus vid Viby kyrka 

Orsaken till detta återbesök var ett årsmöte i Viby bastuförening. Trots att jag bara varit medlem sedan december förra året, bjöd föreningen på mat till alla som mötte upp. Kul var att se alla dessa människor i det dagliga livet med kläderna på, eftersom vi vid våra tidigare möten som regel har skett i paradisdräkt. Många av personerna var helt förändrade när de var påklädda, och detta visade hur mycket av personligheten som sitter i kläderna.

Eget foto från Viby bastuklubbs årsmöte 2012 Eget foto från Viby bastuklubbs årsmöte 2012Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0