Var 200:e länsbo blev av med körkortet

Enligt en artikel i Nerikes Allehanda blev Var 200:e länsbo blev av med körkortet detta låter som en mycket hög siffra, men när man läser artikeln visar det sig att det bara är drygt 1000 personer som blev av med förmånen att få köra bil. Det motsvarar lite drygt en halv procent av de som har körkort i Örebro län, alltså en av 200 blev av med körkortet 2009. Personligen tror jag att det finns ett stort mörkertal, hur många tar inte bilen hem från restaurangen en fredag eller lördagskväll när det nästan inte finns några nykterhetskontroller längs vägarna, eller lördag förmiddag när man åker till systemet för att fylla på lagret som försvann under fredagskvällen.
Hittar ingen fri bild på en svensk trafikpolis, så bloggen får visa en Brasiliansk trafikpolis i arbete. Fotografiet är hämtat från Wikipedia
På grund av obekväm arbetstid och övertidsersättning skall ju all bekämpning av brott ske mellan klockan 8 och 16. Tyvärr var det inte så många som kommenterade tidningsartikeln online, men jag är helt säker på att flera körkort borde dras in på grund av medicinska skäl, alkohol och fortkörning (jag syndar själv lite på den sista punkten inte bara på vägen utan även i luften, inte så kul att sitta och höra flygläraren skrika 90,,,,90,,,,,90,,,,). 

Samtidigt får vi hoppas att det inte ligger något i detta att poliserna bara för att få upp statistiken över kontroller stoppar ut mätaren genom bilfönstret som det stod i en artikel för något årsedan. 
Visar en bild på en brittisk alkotestare eftersom jag inte hittar någon fri bild på nätet. Bilden lånad från wikipedia.  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0