Utredning

I går kom äntligen utredningen på min lilla brand i slaskhinken  i våras, serviceminded som polisväsendet har blivit kom en tjänsteman personligen och lämnade ifrån sig pappren med utredningen, med resa till och från kontoret samt lite småprat blev tidsåtgången ytterligare minst 50 minuter.

Jag skriver lilla, men den var ändå rätt allvarlig eftersom en liten brand med tiden blir stor, senast i dag lästa jag i lokalblaskan att en hel fastighet brann upp eller brann ner i Åtorp. Så jag är mycket tacksam mod den person som såg rökutvecklingen och att köksfönstret stod uppställt så att röken kunde tränga ut den vägen.
Ehen bild av förödelsen Eget foto av en provisoriskt målad vägg efter brandskada 

De har lagt ner ett rejält och omfattande jobb med fotografier av massor av prylar. Fast jag ställer mig lite frågande till några fotografier. En bild visar en polismans ben och min tidigare bil. Själv undrar jag vad detta har för betydelse för branden, skulle den inte ha hänt om benen varit lite kraftigare på polismannen, eller skulle det vara så att om min gamla bil varit blå istället för röd kanske branden inte heller skulle ha uppstått.
Bild från polisutredning, Orginalfoto Jenni Bergling

Som liten uppfostrades man att tvätta efter sig själv, klart att man fick hjälp av mamma och pappa med tvätten, men just strumpor och kallingar var en av de saker man fick lära sig att tvätta själv, och det är ju ganska enkelt att blötlägga gårdagens underkläder i handfatet och skölja upp dem på kvällen när man kommer hem från jobbet. Några kompisar retar sig ibland på att jag konsekvent packar med slitna strumpor och kallingar när jag reser bort, men detta har en praktisk betydelse. Dessa kläder som är slitna kan man ju med gott miljösamvete kasta efter användandet. Så bagaget på hemresan blir ju lite lättare, och man får mer plats för eventuella saker man köper som minne. På många av de hotell jag bott på under åren har just handfatet fungerat som tvättbalja, det är ju skönt med rena strumpor.
Bild från polisutredning Orginalfoto Jenni Bergling

Så jag blir lika frågande över fotografiet av mitt handfat med blötlagda strumpor och kallingar, skulle det kanske vara så att branden inte uppstått om jag inte blötlägger tvätt i handfatet. Nedan visas en bild av dagens tvätt, hoppas att inte den leder till en brand. Min svåger har gått ett steg längre med tvätt i handfat, han köper konsekvent vita skjortor (det blir i mitt tycke väldigt färglöst) som han tvättar på kvällen i handfatet, som regel är den torr och kan användas dagen efter och skulle den inte vara torr har han någon extraskjorta med sig. Så han kan checka ut från hotellet var dag med minst en ren och torr skjorta under sina arbetsresor. Jag borde kanske varna honom för detta otyg, hans tvätt av skjortor på olika hotellrum kan ju leda till en brand.  
Tvätt i Handfat, eget foto 201012

Som en liten parantes, för något årsedan när jag samlat på mig lite för mycket för att tvätta för hand slängde jag med även strumpor och kallingar i tvättmaskinen, av någon orsak råkade strumporna bli kvar i maskinen, och jag hittade dem någon dag senare. Jag vet inte riktigt varför men troligen berodde det på att de torkat ihop som en tygboll så jag blötla dessa för att hänga upp dem på tork, men jag märkte att sköljvattnet blev smutsigt. Nästa gång jag skulle tvätta med maskin passade jag på att ta med några strumpor för att kolla tvättresultatet, när maskinen var klar, provade jag att tvätta dessa strumpor i handfatet, även nu blev sköljvattnet smutsigt. Kontentan är att maskinen tvättar inte rent trots att man följer tillverkarens rekommendationer med dosering av tvättmedel och tvätt temperatur. Nu kan man ju få den tanken att maskinen är dålig, men denna Electrolux maskin fick det högsta betyget i Råd & Röns test av tvättmaskiner.

get foto av min Elektrolux tvättmaskin. 201012

Som vanligt när jag är hemma under helgen kommer veckan att avslutas med ett besök på bastuklubben. I kväll skall jag prova ett nytt fabrikat av alkoholfri cider som jag hittade under veckan.
eget foto 201012

Jag fastnade för denna flaska på grund av den bärnstensfärgade drycken som enligt Systembolagets hemsida skriver att Stowford Press Cider  skall ha en fruktig doft med tydlig karaktär av röda äpplen, inslag av persika och nötter.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0