Dalgrens Kiosk

Dalgrens Kiosk var en gång i tiden en institution på vår lilla ort. Nisse Dalgren som drev kiosken kom ursprungligen från Skövde där han varit verksam som handelsträdgårdsmästare och begravningsentreprenör.

Nu när det nya resandecentrumet byggs hör man en del förfasa sig över att man rivit Dalgrens Kiosk. Men detta är fel kiosken försvann redan i slutet av 1960-talet och ersattes av en ny kioskbyggnad ca 100 meter öster om den tidigare kiosken där Järnvägsresturangen uthus var beläget.
Dalgrens Kiosk Laxå

Själv har jag minnen av att handlat godis i denna kiosk, vanligen för en 50-öring, men någon gång kunde man till och med få en tvåkrona och då blev det en rejäl påse. Och det hände ibland att man till och med fick några godisbitar gratis om man sprang över till järnvägshotellet och hämtade en spann potatismos. På den tiden var i utbudet i kioskerna inte så stort, man kunde få sin kokta korv i bröd eller med potatismos senap och ketchup thats it. Eftersom kioskbyggnaden var liten och saknade kokmöjligheter kokades potatismoset på den närliggande järnvägsresturangen eller hemma i familjen Dalgrens kök. 
Foto på järnvägskiosken i Laxå före rivningen. eget foto 201008

Men nu är både Dalgrens och Inga-Lisas kiosk borta så också Järnvägshotellet där jag ibland käkade mat med min mamma och pappa under skolluncherna.

Hela området är upprivet och det ser ut som om markberedningen snart är färdig, så byggstarten av det nya reandecentrumet kan snart inledas, det skall bli spännande att se hur de bygger ihop den nya moderna anläggningen med stationsbyggnaden från 1800-talet.
Foto på järnvägskiosken i Laxå under rivningen. Eget foto 201008  Platsen för det blivande resandecentrum i Laxå som skall vara klart 2011, eget foto 201010 Järnvägstationen Laxå, bild lånad från Wikipedia 

 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0