Här är ditt liv på TV

Ibland är det rätt märkligt, för någon vecka sedan skrev jag ett blogginlägg där Mats Wilander spelade en viss roll, och nu i lördags var han gäst hos OldsbergHär är ditt liv.

 

Som gäst var han ett utmärkt och spännande val, få idrottsmän har visat större sportmanaship än just Mats Wilander. Få personer har betytt så mycket för svensk tennis som just Wilander som genom att ta sig fram i skuggan av Björn Borg, visade för de övriga unga spelarna att Borg inte var en engångsföreteelse. Även hans insatser som förbundskapten för det svenska tennislandslaget i Davis_Cup är värt en stor eloge. Men alla saker har en baksida även i detta fall. När man når positionen som världsetta och idol för många yngre och äldre personer, bör man visa gott omdöme även privat.
Bild lånad från Wikipedia
När Oldsberg tog upp frågan om hans användning av droger, svarade han att det var en privatsak, och att journalisterna inte skulle gräva i detta. Vad jag saknade var en kraftig och ärligt menad avbön om denna händelse. När det var aktuellt en gång i tiden vägrade han ju att kommentera saken, och hävdade först att det var något fel i provtagningen.


Det går inte att komma ifrån att Wilander är en av Sveriges bästa tennisspelare genom åren, men hela denna dopningsaffär kastar ändå en liten mörk skugga över honom, som en ordentlig avbön kanske skulle tvätta bort.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0