Sveriges Grekland

När man har bott på vår lilla ort i nästan hela mitt liv regerar man när det plötsligt dyker upp något som inte hör hemma i den normala vardagen.

Förra veckan när jag gick till ICA på min lunch var det något som avvek från det normala utanför Frivilligcentralens lokaler. Där stod det en vit bil stripad med SverigeSRadio.

 Bild på en av SR radios bilar, Eget foto 1203

Förklaringen kom i morse 20 minuter över 6 då P1s morgonsändning innehöll ett reportage från vår lilla ort, tydligen var det journalisten Lars Ekelöf som kommit till orten för att undersöka orsaken till bristen av kontanter i kommunens kassakista. Utöver personal på Frivilligcentralen intervjuade de även oppositionsrådet Bo Rudolfsson (KD) och kommunalrådet Tommy Holmquist (S). Tyvärr kunde ingen av dessa två presenterna någon lösning på problemen för att vänd på ortens utvecklingen. Kommunalrådets tillfälliga lösning är att till de kortfristiga skulderna använda checkkrediten, så länge det går.

 Laxå från ovan, bild lånad från Wikipedia

Dessutom medverkade Ivan Persson som representerade Hasselfors byalag. Byalaget har varit mycket aktiva under flera år med att försöka bevara så mycket service som möjligt i Hasselfors, bland annat har man arbetat för att lanthandeln skulle få finnas kvar, samt nu senast skolan som kommunledningen vill flytta in i centralorten. Persson såg en lösning i att kommunen skulle slå sig samman med någon annan kommun, tyvärr tror jag inte att det hjälper, snarare medför det nog att de samanslagna orterna försöker centralisera så mycket som möjligt till en ort. Olika kommunala nämnder slås ihop och finns då bara kvar på den ena de samanslagna orterna. Troligen skulle det ske något liknande med alla småskolor.

Kyrkan i Hasselfors, bild lånad från Wikipedia 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0